Broers Maelfait gijzelen het KDD podium


Geplaatst op 1 July 2024


Twee en een halve ronde opwarming om dan genadeloos open te barsten. Dit is het recept van KDD. Ook dit jaar werd de koers met een streep geopend, dit keer op t Kruiske.

Eerste aanvaller Sam Ghyselinck ranselde het pak op een lint en toonde de gezichten achter de scherpe maskers van oa Kristof Desmedt, Cedric Verfaille, Brecht Beyls en de broers Maelfait. In de vijfde ronde begon er wat regen te vallen waardoor de wegen gevaarlijk glad werden.  Brecht Beyls dropte een bom op Bellegemberg en trok het pak op een lint. Jensen Maelfait nam over en Brecht kreeg ook nog Emiel in zijn wiel. Daarachter liep het fout. Rune Guillemyn slipte in de bocht onder de Omer-toren en kwam ten val. Kristof Desmedt kon hem niet meer ontwijken en viel ook in de bocht. De drie koplopers kregen een gaatje dat niet meer gedicht kon worden door het peloton.

Brecht Beyls had duidelijk goede benen op de goede dag, maar daarmee win je nog geen koers. Met 2 broers in de slag geraak je al makkelijk in de tang. In de laatste ronde werden er prikken uitgedeeld maar de Maelfaits lieten zich niet vangen. Het was Jensen die op 1 eindigde met Brecht Beyls in zijn zog en een juichende Emiel die een handvol seconden later beslag legde op P3.

Bruno Devriese won de sprint voor plek 4 van een vrij uitgebreide groep waar Toon Tytgat 5de werd voor Steven Feys.